Hopp til hovedinnhold

MULTI VOLT - Et batteri til to voltklasser

Med MULTI VOLT by HiKOKI får du 36V batteriverktøy med samme vekt og størrelse som 18V. Verktøyene er derfor like lette og smidige å jobbe med, men med en suveren kraft som tilsvarer – og i flere tilfeller også overgår kraften som kun ledningsverktøy tidligere kunne tilby.

HiKOKIs MULTI VOLT-batteriplattform er utviklet med tanke på optimal fleksibilitet for håndverkeren, forutsigbarhet i arbeidet og kostnadseffektivitet for bedriften. Lik størrelse, vekt og utforming gir maksimal fleksibilitet mellom de forskjellige spenningstypene.

Batteriet er kjernen i fremtidens verktøy

HiKOKIs MULTI VOLT–konsept gir nye muligheter for håndverkere i alle bransjer. Med denne batteriteknologien har HIKOKI satt standarden for hvordan fremtidens byggeplass vil bli, der 36-voltsbatterier har samme størrelse og vekt som de tradisjonelle 18-voltsbatteriene, der samme batteri kan brukes både på 36- og 18-volts maskiner.

— Denne kompatibiliteten er kjempeviktig for håndverkeren ute på byggeplassen, forteller Måns Hermelin, Nordisk Produktsjef i HIKOKI Power Tools. — Har du et 36-voltsbatteri vil det kunne brukes både på 18- og 36-voltsmaskiner, der batteriet selv finner ut hvilken spenningsstyrke som skal brukes.

Hvorfor MULTI VOLT?

Med over 70 års erfaring, har HiKOKI en lang historie av nytenkende løsninger med ett eneste mål: Å gjøre ditt arbeid enklere, raskere og mer ergonomisk.

MULTI VOLT gir bare fordeler. Et komplett system med lang garanti til alle produktene i plattformen.

Problemløser

Disse verktøyene er virkelige problemløsere som gir maksimal uttelling når den tøffe jobben skal gjøres – og åpner for nye muligheter for håndverkere i alle bransjer. MULTI VOLT verktøyene er både sterkere, mer utholdende og fleksible enn sine forgjengere. Du har valgfrihet til å velge 18V-maskiner for de lettere eller vanlige applikasjonen eller 36V-maskiner, problemløserne for de tøffe og krevende jobbene.

Lett og kompakt

Takket være HiKOKIs patenterte MULTI VOLT-batteriteknologi (høyere spenning, mindre strøm) er maskinene kompakte, velbalanserte og enkle å manøvrere – med størrelse og vekt tilsvarende 18V, men mye sterkere.

Kompatibilitet

Utstyrt med teknologi som gjør din jobb både enklere, raskere, sikrere og mer fleksibelt.

Du trenger kun ett HiKOKI MULTI VOLT batteri, hvilket passer alle 18V og 36V maskiner fra HiKOKI. Her har du også kompatibiliteten bakover i tid, da batteriene og laderene også passer til 18V Hitachi-verktøy med slidefeste. For du vet vel at varemerket Hitachi Power Tools byttet navn til HiKOKI i 2018?

Holdbarhet

Kvaliteten er en stor og viktig del. Maskinenes- og batterienes holdbarhet er en forutsetning for å unnvære kostbare driftsstopp. Noen komponenter som medvirker til dette er maskinens børsteløse motor, som bidrar til en mindre varmeutvikling på slitedeler. Batteriladeren med innebygget vifte kjøler batteriet ved lading, noe som også bidrar til økt levetid. I tillegge er de nyeste batteriene forbedret med for høy beskyttelse mot vann og støt. MULTI VOLT-batteriet tåler minst 1500 ladesykluser.

Langvarig styrke for alle operasjoner

Når en jobber lenge med gjentagende tunge operasjoner kan verktøy fort bli varmt og batteriet miste kapasitet. Den nye 36-volts verktøyserien er utviklet med dette i bakhodet.

— Da vi utviklet MULTI VOLT kom vi i kontakt med en kunde som hadde problemer med at 18-voltsmaskinene de brukte hadde svært kort levetid, ned mot en til to uker, forteller Hermelin.

De sto og skrudde store konstruksjonsskruer, 8×300 millimeter som krever tungt moment. De fikk låne en 36-volts maskin av oss, og da vi fikk den tilbake etter tre måneder var maskinen like fin. Vi viste at når du bruker en høyere spenning (volt) og mindre strøm (ampère), så varmes ikke maskinens interne komponenter opp i like stor grad, og verktøyet holder lenger. Ved at man kan gjøre samme jobb med mindre belastninger så krever dette mindre av maskineriet, og dermed har vi løst et problem for brukerne av våre batteriverktøy.

— De nye 36-voltsmaskinene som for eksempel bordsag og kapp- og gjærsag kan ytelsesmessig sammenlignes med 1400 watts elektriske maskiner.

Kostnadseffektivitet

Produktsjefen blir ivrig når vi snakker om varighet på maskinene.

— Vi ønsker å vise at det er store fordeler med høyere spenning, dette fører til mindre driftsstans. For hva er det som egentlig er for dyrt? Er det innkjøpet eller er det produksjonsstoppen? Med en 36-voltsmaskin kan du jobbe og jobbe, den varer lenge, og da snakker vi ikke bare om batterikapasiteten der og da, men hele maskinens levetid.

Fleksibilitet

HIKOKI har utviklet maskiner for de forskjellige typene operasjoner som både gjør arbeidsplassen mer forutsigbar og fleksibel. I tillegg har de utviklet fleksible ladeløsninger.

— Vi har satt batteriet i midten, og laget et felles ladesystem der du kan lade både 18- og 36-voltsbatterier samtidig. Ikke minst har vi laget en 36-volts adapter, der verktøy som skal kjøres i lang tid kan bruke kabel direkte koblet til maskinen, med opptil 2000 watt effekt.

Kjør batteridrevne verktøy på strøm.

Med HiKOKIs 36V-adapter forvandler du enkelt din 36V MULTI VOLT-maskin til et hybridverktøy. Du kan dermed velge selv om du vil kjøre maskinen på batteri eller strøm. Adapteren kobles enkelt til maskinens batteriuttak.

- For de virkelig tunge og langvarige kan man også bruke den hendige adapteren, avslutter Hermelin.

Ingen kompromisser – 3 års garanti på verktøy, batterier og ladere.

HiKOKIs høye produktkvalitet gjør at vi kan gi deg hele 36 måneders garanti for alle våre verktøy, batterier og ladere ved materiale og/eller produksjonsfeil.

Vi gjør det enklere for deg.

HiKOKI Power Tools har en egen serviceavdeling på Kjeller, nord for Oslo. Vi utfører alle typer service- og garantireparasjoner på våre elektriske, batteri- og trykkluftsdrevne produkter. Vi gjør det enklere for deg som håndverker å jobbe effektivt. Derfor er vår målsetting å reparere og ferdigstille produkter innen 3 arbeidsdager.